CUM SA IMBUNATATIM CALITATILE BAUTURILOR NEALCOOLICE?
Obiectul inventiei - procedeu
Potentiali beneficiari - întreprinderi din industria alimentara, producatori de bauturi nealcoolice
DESCRIERE / CARACTERISTICI SPECIALE
Inventia poate fi folosita pentru fabricarea bauturilor cu destinatie profilactica. Compozitia pentru obtinerea bauturii nealcoolice fermentate contine must constituit din baza hidrica, plante medicinale, pomusoare, cereale, zahar si bacterii acidolactice. Rezultatul consta în obtinerea bauturii cu proprietati profilactice specifice, sporirea continutului de substante biologic active în bautura si în marirea termenului de pastrare a concentratului.
Bauturile cunoscute au o concentratie redusa a componentelor biologic active, durata lunga si etape numerose de fabricare. Compozitia bauturii cu destinatie profilactica are o actiune tonifianta generala, ce îmbunatateste lucrul intestinului, a metabolismului si a aparatului cardiovascular, reduce colesterolul în serul sanguin.
AVANTAJE
- ridicarea continutului de substante biologic active în bautura;
- cresterea termenului de pastrare a concentratului;
- simplificarea procesului tehnologic:
- reducerea cheltuielilor de energie pentru obtinerea concentratului.
Stadiul de dezvoltare -
Tip de colaborare dorita - comercializare, investitii |
Denumiea inventiei: Compozitie pentru obtinerea bauturii nealcoolice fermentate, procedeu de preparare a acesteia si procedeu de preparare a concentratului de bautura nealcoolica fermentata
Titular: OvseanicovaTatiana
Autor: OvseanicovaTatiana
Brevet: 2625
Data depozitului: 19.03.2003
Adresa: mun. Chisinau, str. Braniste 1, ap. 22
Telefon: /373 22/ 44 50 54
|