MOD IMBUNATATIT DE USCARE A VISINILOR
Obiectul inventiei - procedeu
Potentiali beneficiari - intreprinderile din industria alimentara
DESCRIERE / CARACTERISTICI SPECIALE
Inventia se refera la industria alimentara si poate fi folosita in tehnologia de uscare a visinelor. Rezultatul inventiei consta in accelerarea procesului de uscare a visinilor si reducerea pierderilor de vitamina C in produsul finit.
Procedeele aplicate in uscarea visinilor se caracterizeaza printr-o durata mare de uscare, ceea ce duce la degradarea indicilor calitativi ai produsului.
Prezenta inventie prevede uscarea concomitenta a visinilor prin convectie si uscarea cu curenti de impulsuri in cimp electromagnetic pina la obtinerea umiditatii finale a produsului de 19%.
AVANTAJE
- accelerarea procesului de uscare a visinelor, de la 720 min la 156 min;
- reducerea consumului de energie, ca urmare a reducerii timpul pentru uscare;
- reducerea pierderilor de vitamina C in produsul finit;
- majorarea termenului de pastrare a vitaminei C, pina la 1 an la temperatura 10 - 120 C.
Stadiul de dezvoltare -
Tip de colaborare dorita - comercializare, cooperare, asistenta financiara |
Denumiea inventiei: Procedeu de uscare a visinelor
Titular: Dicusar Galina, Lupasco Andrei, Mosanu Aliona, Lupu Olga, Tarlev Vasile, Chiaburu Vasile, Bernic Mircea
Autor: Dicusar Galina, Lupasco Andrei, Mosanu Aliona, Lupu Olga, Tarlev Vasile, Chiaburu Vasile, Bernic Mircea
Brevet: 2596
Data depozitului: 05.12.2003
Adresa: mun. Chisinau, bd. Moscovei 15/3, ap. 65
Telefon: /373 22/ 43 86 67
Email: a_mosanu@yahoo.com
|