Obiectul inventiei -
Potentiali beneficiari - producatorii de materie prima agricola pentru industria farmaceutica
REZUMAT:
Salvia Officinalis sau Jalesul este considerata ca fiind unul dintre cele mai renumite tonice digestive si nervoase. In medicina conventionala se administreaza in caz de spasme, afectiuni ale maduvei spinarii, dereglari glandulare si tremurul membrelor.
Ceaiul de salvie are un efect benefic si asupra ficatului, stimuleaza functiile stomacului si calmeaza spasmele, inlatura greturile.
Infuzia de salvie este diuretica, antifebrila, tonica si stimulenta. Activeaza functiile circulatorii (previne infarctul), vindeca reumatismul, astmul, nevralgiile, edemele, combate guta.
Ceaiul de salvie se recomanda extern in mod deosebit la amigdalite, boli de git, abcese dentare, inflamatii ale faringelui si cavitatii bucale.
Pe linga folosirea cu rezultate bune a Salviei ca planta medicinala, ea poate fi folosita in calitate de planta aromatica.
AVANTAJE
- Perioada de maturitate tehnica medie;
- Recolta ridicata de materie prima: frunze proaspete (cu umiditatea 70%) – circa 29,6 q/ha, si frunze uscate – 8,4 q/ha;
- Continutul inalt de ulei esential in frunze – circa 1,9 - 2,5 % s.u;
- Rezistenta la boli;
- Rezistenta inalta la seceta, la ger si rezistenta la iernare;
- Inflorescenta este foarte compacta.
Stadiul de dezvoltare - Disponibil pentru demonstratii
Unde a fost aplicata/testata - Componenta chimica a soiului a fost testata la Centrul de Cercetari pentru Plante Medicinale si Aromatice Fundulea si Centrul de Cercetari Biologice „Stejarul” din or. Piatra Neamt, Rominia.
Tip de colaborare dorita - Cooperare, asistenta financiara |