ADAOS ALIMENTAR PROFILACTIC SI CURATIV
Obiectul inventiei - procedeu de obtinere a adaosurilor alimentare din borhot de sfecla cu pectina
Potentiali beneficiari - intreprinderile industriei alimentare si farmaceutice, institutiile medicale
DE CE ADAOS ALIMENTAR DIN BORHOT DE SFECLA CARE CONTINE PECTINA?
Profilactic si curativ!
Inventia se refera la obtinerea adaosurilor alimentare profilactice si curative cu valoare energetica redusa.
In cadrul procedeelor existente, adaosurile alimentare contin un numar redus de grupe functionale active si permit obtinerea unei singure categorii de adaos alimentar.
Noul procedeu prevede obtinerea adaosului alimentar din membrana celulara modificata a radacinii sfeclei de zahar. Principalul component al acestui adaos alimentar este pectina din borhot de sfecla.
Adaosul alimentar a primit denumirea comerciala FIBROFIT. Preparatul a fost testat in institutiile medicale. Dispune de aprobarile necesare si este admis spre utilizare de catre Ministerul Sanatatii al Republicii Moldova.
AVANTAJE
- majorarea capacitatilor de absorbtie a metalelor grele;
- imbogatirea continutului adaosului cu fibre alimentare;
- utilizarea in medicina, in calitate de detoxicant si radioprotector;
- folosirea ca adaos cu proprietati dietetice si de profilaxie la diferite produse alimentare (legume, fructe, lactate, fainoase);
- permite substituirea hidrogenului din grupele carboxilice ale pectinei prin calciu de la 1 pina la 99%.
Stadiul de dezvoltare -
Tip de colaborare dorita - comercializarea preparatului |
Denumiea inventiei: Adaos alimentar din borhot de sfecla continind pectina si procedeu de obtinere
Titular: Filippov Mihail, Filippov Kirill,
Autor: Filippov Mihail, Filippov Kirill,
Brevet: 1961
Data depozitului: 26.07.2001
Adresa: Chisinau, V. Alecsandri, 117a, ap.25
Telefon: /373 22/ 22 29 12
Email: mfil@yandex.ru
|