CUM SA OBTINEM O ROADA SPORITA DE GRAU ?
Obiectul inventiei - procedeu
Potentiali beneficiari - intreprinderi agricole, gospodarii taranesti, intreprinderi prestatoare de servicii in agricultura, gospodarii particulare
DESCRIERE / CARACTERISTICI SPECIALE:
Esenta inventiei consta in tratarea semintelor griului de toamna inainte de semanat, a semintelor plantelor tehnice si a legumelor. Substanta utilizata este de provenienta naturala, biologic inonfesiva.
Stadiul anterior de dezvoltare propunea aplicarea substantelor de provenienta chimica. Prezenta inventie inlocuieste substantele chimice cu cele biologice, fapt ce contribuie la sporirea rezistentei semintelor prelucrate, la reducerea cheltuielilor de prelucrare, la sporirea indicatorilor cantitativi si calitativi ai plantelor.
AVANTAJE
- sporirea rezistentei griului de toamna la ger, la boli, la vatamatori;
- ridicarea productivitatii cu 315 q/ha;
- sporirea continutului glutenului cu 1–2 %;
- imbunatatirea calitatii griului.
Stadiul de dezvoltare -
Tip de colaborare dorita - parteneriat, investitii |
Denumiea inventiei: Procedeu de sporire a rezistentei griului de toamna la ger
Titular: Institutul de Fiziologie a Plantelor al ASM
Autor: Atimosoae Mihail, Rosca Alfreda, Oloier Tudor, Dascaliuc Alexandru, Bujoreanu Nicolae
Brevet: 1553
Data depozitului: 10.06.1999
Adresa: mun. Chisinau, str. Padure 26/1, Institutul de Genetica si Fiziologie a Plantelor al ASM
Telefon: /373 22/ 66 39 32
|