MOD DE IMBOGATIREA CONTINUTULUI PRODUSELOR ALIMENTARE CU PROTEINE
Obiectul inventiei - procedeu
Potentiali beneficiari - Intreprinderi producatore de produse alimentare / mezeluri, produse de patiserie si panificatie, uleiuri si grasimi vegetale/
DESCRIERE / CARACTERISTICI SPECIALE
Inventia se refera la obtinerea izolatului proteic alimentar din srot de floarea-soarelui, care poate fi folosit in calitate de adaos proteic la fabricarea produselor alimentare.
Procedeele cunoscute de obtinere a izolatului proteic presupun un consum inalt de apa la spalarea preliminara a srotului, acumularea apelor reziduale de concentratie joasa si sunt costisitoare.
Prezenta inventie presupune reutilizarea multipla a apelor de spalare, contribuind astfel la economie de apa, reducerea consumului de energie pentru purificarea apei si obtinerea izolatului proteic din srot de floarea soarelui de calitate inalta.
AVANTAJE
- micsorarea consumului apelor de spalare a srotului de 6,4 ori;
- pastrarea calitatii produsului;
- imbogatirea continutului produselor cu proteine.
Stadiul de dezvoltare -
Tip de colaborare dorita - parteneriat, investitii |
Denumiea inventiei: Procedeu de obtinere a izolatului proteic alimentar din srot de floarea soarelui
Titular: Universitatea de Stat din Moldova
Autor: Lapteva Natalia, Vaintraub Iosif, Kakhanovskaia Irina
Brevet: 2621
Data depozitului: 25.03.2004
Adresa: mun.Chisinau, str.Mateevici 60, bl.4
Telefon: / 373 22/ 57 75 29, 29 25 82
Email: irkah@yahoo.com
|