Principala
Despre Noi
Oferta Stiintei
Cererea Businesului
Programe de finantare
logo
en   ro

Produsul nostru natural e superior colorantilor artificiali !

Obiectul inventiei - Procedeu

Potentiali beneficiari - Intreprinderile din industria alimentara

VA PROPUNEM UN NOU TIP DE COLORANT ROSU DIN PORUMB NEGRU!

In prezent, nu exista un procedeu analogic de obtinere a colorantului natural rosu. Iata de ce industria alimentara locala foloseste coloranti de import. Concentratul rosu propus de echipa noastra a fost testat la o serie de companii locale si poate fi folosit in cofetarie, preparare bauturilor nealcoolice, la fabricarea mezelurilor s.a. O caracteristica importanta a produsului nostru consta in faptul ca, colorantul nu-si schimba culoarea indiferent de mediu!
Colorantul rosu ce-l propunem e produs din porumb negru. Procesul tehnologic include citeva operatii:
- colectam plantele de porumb negru in perioada lapte-ciara;
- maruntim plantele si introducem continutul in cisterne de inox;
- adaugam solutie acida si extragem substantele colorante timp de 16-24 ore;
- separam partea lichida si repetam extragerea;
- unim extractul obtinut de la prima si a doua extragere pentru filtrare si concentrare in vid cu inlaturarea surplusului de acid.
Concentratul ambalat are o durata de pastrare de 12 luni.

AVANTAJE

  • Tehnologia de producere e simpla si usor de implementat
  • Cultivarea porumbului negru nu este pretentioasa
  • Efectul economic estimat atinge 200-250 mii lei/ha
  • Acest colorant e unicul produs care-si pastreaza proprietatile indiferent de mediu
  • Produsul nostru natural e superior colorantilor artificiali !

Stadiul de dezvoltare - Tehnologia a trecut toate etapele de transfer tehnologic in business.

Unde a fost aplicata/testata - SA „Vitanta” la colorarea bauturilor nealcoolice, SA „Bucuria”, SA „Carmez”, SA „Franzeluta”, etc.

Tip de colaborare dorita - Producerea colorantului rosu conform autorizatiei de implementare si comercializarea produsului finit.

Denumiea inventiei: Procedeu de obtinere a colorantului natural rosu
Titular: Institutul National al Viei si Vinului
Autor: Petru PARASCA, Boris DUCA
Brevet: 2284
Data depozitului: 25.01.2002
Adresa: mun. Chisinau, str. Vierul, 59
Telefon: (373-22) 28 50 06


  Copyright © MRDA Contacte: email | tel: (37322) 57 77 07 | fax: (37322) 22 63 29