Obiectul inventiei - Procedeu
Potentiali beneficiari - Intreprinderile din industria alimentara
VA PROPUNEM UN NOU TIP DE COLORANT ROSU DIN PORUMB NEGRU!
In prezent, nu exista un procedeu analogic de obtinere a colorantului natural rosu. Iata de ce industria alimentara locala foloseste coloranti de import. Concentratul rosu propus de echipa noastra a fost testat la o serie de companii locale si poate fi folosit in cofetarie, preparare bauturilor nealcoolice, la fabricarea mezelurilor s.a. O caracteristica importanta a produsului nostru consta in faptul ca, colorantul nu-si schimba culoarea indiferent de mediu!
Colorantul rosu ce-l propunem e produs din porumb negru. Procesul tehnologic include citeva operatii:
- colectam plantele de porumb negru in perioada lapte-ciara;
- maruntim plantele si introducem continutul in cisterne de inox;
- adaugam solutie acida si extragem substantele colorante timp de 16-24 ore;
- separam partea lichida si repetam extragerea;
- unim extractul obtinut de la prima si a doua extragere pentru filtrare si concentrare in vid cu inlaturarea surplusului de acid.
Concentratul ambalat are o durata de pastrare de 12 luni.
AVANTAJE
- Tehnologia de producere e simpla si usor de implementat
- Cultivarea porumbului negru nu este pretentioasa
- Efectul economic estimat atinge 200-250 mii lei/ha
- Acest colorant e unicul produs care-si pastreaza proprietatile indiferent de mediu
- Produsul nostru natural e superior colorantilor artificiali !
Stadiul de dezvoltare - Tehnologia a trecut toate etapele de transfer tehnologic in business.
Unde a fost aplicata/testata - SA „Vitanta” la colorarea bauturilor nealcoolice, SA „Bucuria”, SA „Carmez”, SA „Franzeluta”, etc.
Tip de colaborare dorita - Producerea colorantului rosu conform autorizatiei de implementare si comercializarea produsului finit. |