Principala
Despre Noi
Oferta Stiintei
Cererea Businesului
Programe de finantare
logo
en   ro

APARAT ORTODONTIC CU MAGNETI

Obiectul inventiei - produs

Potentiali beneficiari - Clinicele stomatologice, cabinetele de ortodontie

REZUMAT:

Inventia se refera la ortodontie si consta in propunerea unui aparat ortodontic cu magneti. Aparatul ortodontic existent regulatorul lui Frenkel, utilizat pentru tratamentul muscaturii distale in asociere cu protruzia dintilor frontali superiori, are o serie de dezavantaje, cum ar fi incomoditatea utilizarii, deoarece elementele lui sunt masive, impiedica procesul mastecatiei si deregleaza dictia pacientului. Astfel, acest aparat poate fi utilizat pentru copii, incepind cu virsta de 5 6 ani, doar in timpul serii si noptii, ceea ce prelungeste durata tratamentului.
Aparatul ortodontic, propus de autorii inventiei, consta din partea maxilara superioara si cea inferioara. Partea maxilara superioara include arcul vestibular si brida palatina, fixate de coroanele de sprijin care se instaleaza pe primii molari, precum si o pereche de magneti permanenti, instalati pe partile distale ale arcului vestibular. Partea maxilara inferioara include arcul lingual si cel vestibular fixate de coroanele de sprijin care se instaleaza pe primii molari, precum si o pereche de magneti permanenti fixati pe partile distale ale arcului vestibular. Magnetii permanenti, amplasati pe partile maxilare superioara si inferioara sunt instalati cu polii de semn opus unul spre altul, la distanta necesara pentru corectia ocluziei distale.
Constructia mai simpla a aparatului ii permite pacientului sa-l utilizeze atit in timpul alimentatiei, cit si in timpul vorbirii, sa-l poarte pe parcursul intregii durate a tratamentului, fara intreruperi, ceea ce accelereaza procesul de tratare a patologiei respective.

AVANTAJE

  • Reducerea duratei tratamentului;
  • Asigurarea comoditatii la utilizare

Stadiul de dezvoltare - Testari clinice

Tip de colaborare dorita - Cooperare si asistenta financiara

Denumiea inventiei: APARAT ORTODONTIC PENTRU TRATAMENTUL OCLUZIEI DISTALE A ARCADELOR DENTARE
Titular: DJAMUS Gazi Bilal, GODOROJA Pavel
Autor: DJAMUS Gazi Bilal, GODOROJA Pavel
Brevet: 1874
Data depozitului: 19.10.2001
Adresa: mun. Chisinau, str. Alecsandri 2,
Telefon: (373-22) 72 81 14, 24 27 00
Email: pgodoroja@yahoo.com


  Copyright © MRDA Contacte: email | tel: (37322) 57 77 07 | fax: (37322) 22 63 29