Principala
Despre Noi
Oferta Stiintei
Cererea Businesului
Programe de finantare
logo
en   ro

PROCEDEU DE OBTINERE A PREPARATULUI 5 á furostan – 3 â, 22, 26 – triol – 3 [O- â - D – glucopiranozil (1 2) – â - D- glucopiranozil (1 4) – â-D- galactopiranozil] – 26 – O - â – D – glucopiranozid (Pacoverina)

Obiectul inventiei - procedeu

Potentiali beneficiari - institutiile medicale

REZUMAT:

Inventia se refera la procedeul de obtinere a 5 á furostan – 3 â, 22, 26 – triol – 3 [O- â - D – glucopiranozil (1 2) – â - D- glucopiranozil (1 4) – â-D- galactopiranozil] – 26 – O - â – D – glucopiranozid (Pacoverin). Pacoverina este folosita cu succes in fabricarea remediilor medicamentoase, utilizate in masa in profilaxia si tratamentul infectiilor virale, in special a hepatitelor de geneza virala B, C si D, infectiilor cu herpes, infectiilor respiratorii virale acute si pentru corectia statusului imun in situatii de imunodeficienta.

DESCRIERE / CARACTERISTICI SPECIALE:
Procedeul de obtine a pacoverinei, conform inventiei, prevede maruntirea semintelor uscate de tomate si tratarea acestora prin fierbere cu n-butanol. Extractul butanolic se uneste cu fractia de tomatozida si se distileaza pina la uscare. Reziduul obtinut se spala cu o solutie de cloroform si acetona, se filtreaza, dupa care se spala repetat pe filtru cu acetona si se usuca.

AVANTAJE

  • Extinderea arsenalului de procedee de obtinere a pacoverinei;
  • Simplificarea procedeului de obtinere a substantei biologice active;
  • Preparatul este obtinut din produse autohtone naturale;
  • Costul unui tratament cu utilizarea „standardului de aur” este de circa 3 - 4 ori mai redus decit cel aplicat in cazul utilizarii preparatelor analogice straine.

Stadiul de dezvoltare - Activitatea antivirala a pacoverinei a fost testata in vitro si in vivo. Preparatul este inregistrat in calitate de preparat medicamentos cu denumirea „Pacoverina”. In prezent se fabrica in serie – producator ”Farmaco” S.A.

Unde a fost aplicata/testata - Institutiile medicale din Republica Moldova

Tip de colaborare dorita - Cooperarea

Denumiea inventiei: PROCEDEU DE OBTINERE A PREPARATULUI 5 á furostan – 3 â, 22, 26 – triol – 3 [O- â - D – glucopiranozil (1 2) – â - D- glucopiranozil (1 4) – â-D- galactopiranozil] – 26 – O - â – D – glucopiranozid (Pacoverina)
Titular: CENTRUL NATIONAL STIINTIFICO-PRACTIC DE MEDICINA PREVENTIVA AL MINISTERULUI SANATATII DIN REPUBLICA MOLDOVA
Autor: SPINU Constantin, CHINTEA Pavel
Brevet: 2700
Data depozitului: 01.07.2004
Adresa: mun. Chisinau, str. Gh. Asachi 77 A, Centrul National Stiintifico-practic de Medicina Preventiva
Telefon: (373-22) 57 45 03, 72 97 14 GSM 0 696 67 138
Email: cspinu@sanepid.md


  Copyright © MRDA Contacte: email | tel: (37322) 57 77 07 | fax: (37322) 22 63 29